Passa al contingut principal

ENSALADA DE PAPAYA






Una receta de nuestras recetas predilectas. Normalmente compro una papaya cuando está barata y la dejo hasta que está bien madura. No queda buena si la papaya es verde.



INGREDIENTES:



1 papaya roja, pelada y sin semillas

350 g (2 tazas) de carne de pollo asada desmenuzada

40 gr. de hojas de espinaca pequeña o de hojas de rúcula y espinaca

1 pepino libanés, en rodajas finas

2 cebolletas, cortadas en rodajas finas en diagonal

un puñado de hojas de menta

80 g (1/2 taza) de cacahuetes, picados en trozos grandes

2 cucharadas de cebolla frita asiática



Aliño

1 cucharada de pulpa de tamarindo

1 cucharadita de salsa de soja

2 cucharaditas de jengibre fresco finamente rallado

1 cucharada de azúcar de palma rallada

1/2 cucharadita de comino molido

1 chile rojo grande, sin semillas y finamente picado






MÉTODO

Mezclar la pulpa de tamarindo con 3 cucharadas de agua, luego agregar la salsa de soja, el jengibre, el azúcar de palma, el comino y el chile. Revuelva hasta que el azúcar se haya disuelto. Añada el pollo al aderezo y mezcle.








Suelo utilizar muslos de pollo deshuesados o pechugas de pollo fritos con un poco de sal y pimienta y un poco de aceite de oliva. Lo he probado con las sobras de pollo a l'ast del supermercado, pero no es tan bueno. Se tarda sólo unos 10 minutos en freírlos y el resultado es mucho, mucho mejor.










Colocar las hojas de espinacas en una fuente para servir. Cubra con trozos de papaya del tamaño de un bocado, luego esparza con los cacahuetes, el pepino, las cebollas fritas y la cebolleta.

Coloque el pollo aliñado sobre la parte superior de la ensalada y luego esparza con las hojas de menta cortadas en láminas.

Rocíe con el resto del aliño por encima. Sirva.










Para 4 personas

Variación: 
Ensalada de tofu y papaya
Sustituye el pollo por el tofu y déjalo macerar durante unos 30 minutos.


Tofu marinado
500gr de tofu firme, cortado en trozos de 1 a 2 cm
2 cucharadas de jengibre rallado
1 cucharadita de ralladura fina de lima
1 cucharada de zumo de lima
2 cucharaditas de miel
1 cucharada de salsa de soja
1 cucharada de salsa de chile picante sriracha

Método:
Para preparar el tofu marinado, poner el jengibre, el ajo, la ralladura y el zumo de lima, la miel, la salsa de soja y la sriracha en un bol grande y mezclar para combinar. 


Añadir el tofu y remover para cubrirlo. Poner en una bolsa de plástico con cierre y dejar marinar en la nevera durante al menos 30 minutos.
Poner un poco de aceite en una sartén grande antiadherente a fuego medio-alto. Cocinar el tofu durante 3-4 minutos por cada lado o hasta que esté dorado.


Cortarlo en rodajas muy finas y utilizarlo en lugar del pollo de la receta anterior.


Servir.














Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es