Passa al contingut principal

ALITAS DE POLLO CON SALSA PICANTE - BUFFALO WINGS


Ayer hice estas alitas de pollo estilo americano (Buffalo wings) que son muy populares allí como pica pica. Se sirven con una salsa de tomate estilo ketchup pero picante y se acompañan con un dip de queso azul, tipo roquefort o gorgonzola dolce. También se ponen ramitas de apio. Normalmente se fríen con mucho aceite, pero esta receta es más sana, ya que están hechas al horno y sin casi nada de aceite. Un truco que aprendí ayer es que si quieres que te salgan crujientes como si fueran fritas, añades una cucharadita de levadura química (baking powder) a la harina. La verdad es que nos encantaron! Para chuparse los dedos! 😍😄😋
 
Ingredientes
Alas
1kg de alas de pollo, cortadas en secciones y desechando las puntas
35g de harina común
2 cucharaditas de levadura en polvo (NO de bicarbonato de sodio) 
1/2 cucharadita de sal
1/4 cucharadita de pimienta de cayena
1/2 cucharadita de ajo en polvo
1/2 cucharadita de pimentón dulce
Salsa
2 cucharadas (30 g) de mantequilla sin sal
60g de salsa sriracha (o Frank's Red Hot) 
1 cucharada de azúcar moreno
1/4 de cucharadita de sal
una buena pizca de salsa Worcestershire
Salsa de queso azul
100g de queso azul desmenuzado, ablandado (yo usé gorgonzola dolce)
125g de crème fraîche o crema agria
50g de mayonesa
1 diente de ajo pequeño, picado
1 - 3 cucharadas de leche
2 cucharadas de zumo de limón
1/2 cucharadita de sal
Pimienta negra
Para servir
Palitos de apio

Método
Secar las alas de pollo con papel de cocina.
Forrar una bandeja de horno con papel de aluminio y engrasar ligeramente con spray de cocina. Colocar una rejilla en la parte superior. Rociar con un poco de aceite.
Poner la harina, la levadura en polvo, la pimienta de cayena, el pimentón, el ajo en polvo y la sal en una bolsa de plástico con cierre o en un bol pequeño, y mezclar. 


Añadir las alas de pollo y mezclar hasta que estén bien cubiertas con la mezcla de harina. 


Colocar las alas en la bandeja para hornear preparada y meter en el frigorífico. Refrigerar al menos 1 hora.


Precalentar el horno a 120°C. Colocar una bandeja de horno en el cuarto inferior del horno y otra en el cuarto superior.
Colocar las alas con la piel hacia arriba en la rejilla. Hornear en la rejilla inferior del horno durante 30 minutos.
A continuación, subir la bandeja al estante superior y subir el horno a 180°C. Hornear durante otros 40 a 50 minutos, girando la bandeja a mitad de camino. No es necesario dar la vuelta a las alas.
Las alitas estarán listas cuando se hayan dorado y la piel esté muy crujiente.


Para hacer la salsa picante, derretir la mantequilla en un cazo pequeño y añadir el resto de los ingredientes.  Mezclar bien y cocinar hasta que empiece a hervir. Reservar y calentar de nuevo si es necesario antes de utilizarla para cubrir las alitas.


Para hacer el dip de queso azul, machacar el queso azul con la crème fraîche hasta que quede suave (o a su gusto) en un bol mediano.
Añadir el resto de ingredientes y mezclar bien hasta que se combinen, utilizando la leche para conseguir la consistencia deseada.
Guardar en la nevera hasta que se necesite. Sacar de la nevera 15 minutos antes de servir.


Cuando las alitas estén listas, mezclar con la salsa picante.

 
Servir inmediatamente con el dip de queso azul y los palitos de apio.
¡Que aproveche!


Para 4 personas

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es