Passa al contingut principal

RISOTTO MILANESE - METODO TRADICIONAL Y TM

 

Según Carluccio, este es el risotto clásico para acompañar al Osso Buco in Bianco y su color y sabor únicos dependen del uso del azafrán, una especia muy cara que en su día fue uno de los principales productos comercializados por los Duques de Venecia. Nos encantó la combinación de este risotto con el Osso Buco. Fue una cena deliciosa.

Ingredientes
1 - 1 1/2 litros de caldo de pollo o ternera
4 cucharadas de aceite de oliva
100 g de mantequilla sin sal
1 cebolla bien picada
280 g de arroz para risotto carnaroli o vialone nano (yo usé arborio porque no lo encontré los otros)
1 g de azafrán en hebras o 2 sobres de azafrán en polvo
50 g de parmesano recién rallado
sal y pimienta negra recién molida

Método
Poner el caldo en una cacerola y llevar hasta que empiece a hervir. Dejar a fuego lento.
Calentar el aceite en una sartén grande con la mitad de la mantequilla y freír la cebolla hasta que esté suavemente dorada, unos 7 minutos.
Añadir el arroz y remover durante un minuto, luego empezar a añadir el caldo caliente, cucharón a cucharón. Evite ahogar el arroz en el caldo y espere a que se absorba cada cucharón antes de añadir el siguiente.
Después de 10 minutos de cocción y removiendo, añadir el azafrán. Seguir cocinando y añadiendo caldo de la misma manera hasta que el arroz esté al dente, entonces añadir el resto de la mantequilla y el parmesano rallado y sazonar con sal y pimienta al gusto.
Servir solo o como acompañamiento del Osso Buco in Bianco.


Para 4-6 personas

Consejos:
Si utiliza hebras de azafrán, puede facilitar su disolución tostándolas en una cuchara de metal sobre una llama de gas. Cuando se hayan enfriado un poco, se pueden desmenuzar hasta convertirlas en prácticamente en polvo.

Variación:
Receta con Thermomix
Ingredientes
50 g de queso parmesano cortado en dados (2 cm)
1 cebolla cortada en cuartos
45 g de mantequilla sin sal, dividida
15 g de aceite de oliva virgen extra
280 g de arroz para risotto (por ejemplo, Carnaroli, Arborio) 
60 g de vino blanco seco
700 g de caldo de pollo o ternera
1 g de hebras de azafrán o 2 sobres de azafrán en polvo
sal y pimienta al gusto

Preparación
Ponga el queso parmesano en el vaso y rállelo 10 segundos a velocidad 10. Retire el queso del vaso con una espátula, páselo a un bol y resérvelo.
Ponga la cebolla en el vaso y píquela 5 segundos a velocidad 5. Bájela al fondo del vaso con una espátula.
Añada 30 g de mantequilla y el aceite y saltee 3 min/120°C/velocidad 1.
Añada el arroz y, sin el vaso medidor, sofría 3 min/120°C//vel 1.
Añada el vino y, sin el vaso medidor, rehogue 1 min/100°C//vel 1.
Añada el caldo y el azafrán y remueva bien el fondo del recipiente con una espátula para que el arroz quede suelto. 
Coloque el cestillo de cocción a fuego lento en lugar del vaso medidor en la tapa del vaso y cocine 15-20 min/100°C//vel 1. 
Deje que el risotto repose en el bol durante 1 minuto y, a continuación, páselo a un bol para servir. 
Con una espátula, mezcle el risotto con 15 g de mantequilla y el queso parmesano reservado y sirva inmediatamente.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es