Passa al contingut principal

FARCELLETS DE COL AL VAPOR AMB SALSA PICANT - TM I MÈTODE TRADICIONAL


Aquests farcellets de col varen sortir molt bons. Es una recepta de la Thermomix, pero es poden fer sense, si no en teniu una. La salsa també es pot canviar si no us agrada lo picant. Salsa de soja amb una mica de mirin els hi donara un bon toc de sabor. 

Dificultat: fàcil
Temps de preparació: 15 min
Temps total: 45 min
Mida de la porció: 4 porcions

Ingredients
Salsa picant

2 cullerades de tamari o salsa de soja
2 culleradetes de salsa Sriracha (o un altre salsa picant)
¼ culleradeta de sal
½ culleradeta de xarop d'auró o sucre
1 culleradeta de mirin (opcional)

Farcellets de col
20 g de bolets shiitake secs
aigua bullint, pel remull
Tros de 2 ½ cm de gingebre fresc, pelat
2 cebes tendres o escalunyes, tallades petites
500 g de carn picada de porc
1 ou
1 cullerada de tamari o salsa de soja
700 g d'aigua
8 fulles de col, sense cor, fulles de mida mitjana, separades

Preparació
Salsa picant

Posar els ingredients de la salsa en un bol, remenar be i reservar.

Farcellets de col - Thermomix
Col·loqueu un bol a la tapa del bol i peseu-hi els bolets. Cobriu amb aigua bullint i deixeu-ho en remull (uns 10 minuts), després escorreu-ho.
Poseu el gingebre, la ceba tendra/escalunyes i els bolets escorreguts al vas de la Thermomix i piqueu 2 segons/vel 7 .
Afegiu la carn picada, l'ou i el tamari o salsa de soja i combineu 5 segons/invertit/vel 3 . Transferir a un bol, acabar de barrejar be i reservar.

Farcellets de col - Mètode Tradicional
Poseu els bolets secs en un bol i peseu-los. Cobriu amb aigua bullint i deixeu-ho en remull (uns 10 minuts), després escorreu-ho.
Poseu el gingebre, la ceba tendra/escalunyes i els bolets escorreguts en un robot de cuina i piqueu fins que tingueu una consistencia mitjana, no gaire petita.
Poseu la carn picada en un bol gran i afegir-hi la barreja de ceba, l'ou i el tamari o salsa de soja i combineu fins que estigui ben barrejat. Reservar.


Thermomix
Poseu aigua al vas de la Thermomix. Col·loqueu el Varoma al seu lloc i afegiu-hi fulles de col. Tapeu el Varoma i cuinar al vapor 10 min/Varoma/vel 2 , fins que les fulles estiguin prou toves per enrotllar.

Mètode Tradicional
Poseu aigua en una olla per poder coure al vapor. Hi ha d’haver una àmplia quantitat d’aigua a l'olla, però no tant que l’aigua toqui el fons de la cistella del vapor. Col·loqueu la cistella al seu lloc i afegiu-hi fulles de col. Tapeu l'olla i cuinar al vapor 10 min, fins que les fulles estiguin prou toves per enrotllar.


Thermomix & Mètode Tradicional
Quan estiguin prou fredes per manipular-les, col·loqueu una fulla de col sobre una estora de silicona o una superfície de treball neta. Col·loqueu 2-3 cullerades de barreja de picada al centre de la fulla. Doblegueu els costats esquerre i dret de la fulla sobre el farcit i, a continuació, enrotlleu suaument la vora inferior per crear una forma de botifarra tancada. Repetiu amb la resta de la barreja de picada i les fulles de col per fer un total de 8 farcellets de col.


Thermomix 
Repartiu els farcellets de col entre el plat Varoma i la safata. Col·loqueu el Varoma al seu lloc, tapeu el Varoma i cuinar al vapor 30 min/Varoma/vel 1 o fins que els farcellets de col estiguin cuits. Serviu calent amb la salsa reservada.

Mètode Tradicional
Afegiu mes aigua a l'olla si es necessari. Poseu els farcellets de col a la cistella de vapor. Tapeu l'olla i cuinar al vapor 30 min o fins que els farcellets de col estiguin cuits. Serviu calent amb la salsa reservada.


Aquí els vaig acompanyar amb verdures saltejades al wok. Aquí teniu una recepta que vaig fer amb vedella, pero que es pot canviar i fer-la sense la carn, i amb qualsevol tipus de verdura que tingueu a la nevera....

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es