Passa al contingut principal

PASTISSETS DE PATATA I BOLETS

 

Aquesta és una recepta relativament fàcil de fer i és molt bona. Pot ser un bon començament per a un àpat vegetarià. Tenia una mica d'all negre i hi he afegit un parell de rodanxes fines a sobre dels bolets, abans de servir. Li ha donat un gust molt bo! Tambe he fet la meva pròpia pasta brisa i he afegit la recepta al final de la pagina.

Ingredients
20 g de bolets secs (boletus)
3 làmines de pasta brisa descongelades (o recepta al final de la pàgina per fer la teva)
2 patates (uns 400 g), pelades
2 ous
1 tassa (240 g) de creme fraiche
2 culleradetes de fulles de farigola fresca, picades
¼ tassa (65 g) de formatge tou de cabra, esmicolat
30 g de mantega sense sal
1 cullerada d'oli d'oliva
1 gra d'all, ben picat
300 g de bolets frescos barrejats, tallats a rodanxes si són grans
2 cullerades de fulles de julivert, picades
Fulles d'amanida, per servir
 
Mètode
Remullar els bolets secs en ½ tassa (125 ml) d'aigua bullint durant 30 minuts. Escorreu-los, esprémer l'excés de líquid, després piqueu els bolets i reserveu-los.


Utilitzeu la pasta brisa per folrar sis motlles de 12 cm de fons solt, retallant l'excés. Refredar durant 15 minuts. (Vaig utilitzar llaunes de pastissos de 4 x 15 cm)

 

Poseu les patates en una cassola amb aigua freda i salada. Porteu a ebullició a foc mitjà-alt, després deixeu-ho coure durant 15-20 minuts depenent de la mida de les patates. Han d'estar gairebé cuites. Refredar, després tallar a rodanxes fines.

 

Pre-escalfeu el forn a 180 °C.
Folreu els motlles de pastís amb paper de forn i ompliu-les amb pesos de pastisseria o arròs cru. Coure al forn durant 10 minuts, després traieu el paper i els pesos i coure durant 2-3 minuts més o fins que estigui daurat i sec. Refredar lleugerament.

 

Bateu els ous, la creme fraiche i 1 culleradeta de farigola i, a continuació, salpebreu. Col·loqueu les rodanxes de patata, lleugerament superposades, a les closques de pastís i aboqueu-hi la barreja de creme fraiche.
 

Escampar amb el formatge de cabra i coure al forn durant 15-20 minuts o fins que el farciment estigui ben cuit i daurat. (Va trigar gairebé 30 minuts per a pastissos més grans.)

 

Mentrestant, preparar els bolets. Poseu la mantega i l'oli en una paella a foc mitjà-alt. Afegiu l'all, els bolets frescos i la resta de farigola i, a continuació, cuinar, remenant, durant 3-4 minuts fins que estiguin daurats. Afegiu-hi els boletus i el julivert, salpebreu i deixeu-ho coure durant 2-3 minuts més fins que estiguin tendres.
 

Poseu els bolets a sobre dels pastissets i serviu-los amb les fulles d'amanida.

 

Per a 6 persones

Recepta de pasta brisa
Ingredients
1 1/2 tassa (225 g) de farina normal
125 g de mantega sense sal freda, a trossos
1 rovell d'ou
un polsim de sal
2 cullerades d'aigua gelada

Mètode
Batre la farina, la mantega i una mica de sal en un processador d'aliments fins que sembli molles de pa fines. Afegiu el rovell d'ou i 2 cullerades d'aigua freda i bateu fins que la barreja s'ajunti. Formeu una bola, tanqueu-la amb un embolcall de plàstic i deixeu-ho refredar a la nevera durant 30 minuts abans d'estirar-la. La pasta es conservarà al congelador fins a 1 mes.

Fa una closca de pastís de 23 cm, una closca de pastís de 30 cm x 20 cm o sis closques de pastís de 12 cm.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es