Passa al contingut principal

PASTÍS DE MERENGUE AMB QUAIXADA DE MARACUJÁ

 

INGREDIENTS
125 g de mantega sense sal, estovada
330 g (1 1/2 tasses) de sucre extra fi
4 ous grans, separats
70 g (1/4 de tassa) de iogurt estil grec
1 culleradeta de pasta de vainilla
150 g (1 tassa) de farina comú
25 g de farina de blat de moro (Maicena)
1 1/2 culleradeta de llevat en pols
1/2 culleradeta de crema tàrtara
125 ml (1/2 tassa) de nata espessida
sucre glacé, per decorar

Quallada de maracujà (fruit de la passió)
55 g (1/4 de tassa) de sucre extra fi
2 ous, més 1 rovell extra
60 g de mantega sense sal, a trossos
polpa i suc de 4 maracujà, colat
1 cullerada de suc de llimona


MÈTODE:
Pre-escalfar el forn a 180°C.
Greixar i folrar dos motlles de 20 cm per a pastissos de fons solt.


Fent servir una batedora elèctrica, batir la mantega i 110 g (1/2 tassa) de sucre en pols fins que estigui suau i sedosa.


Afegiu-hi els rovells d'ou i bateu-ho fins que sembli crema d'afaitar de color groc pàl·lid.


Batre amb el iogurt i la vainilla.


Tamisar la farina, la farina de blat de moro i barrejar amb la massa.

 

Poseu la meitat a cada motlle.


Bateu les clares d'ou fins a obtenir pics suaus.


Afegir gradualment els 220 g restants (1 tassa) de sucre en pols i batre fins que el sucre s'hagi dissolt i la merenga estigui espès i brillant.


Barrejar la crema de tàrtar, després escampar la meitat de la merenga sobre cada base de pastís, remenant-ho per crear una superfície ondulada.


Enforneu durant 25-30 minuts. Si la merenga sembla daurar-se massa ràpid, cobriu-la amb paper d'alumini.


Deixeu que els pastissos es refredin als seus motlles durant 10 minuts, després retireu-los i poseu-los en una reixeta de filferro perquè es refredin per complet.


Per fer la quallada, poseu el sucre, els ous i el rovell d'ou extra en un recipient petit a prova de foc i bateu fins que tingui un color pàl·lid.


Col·loqueu el recipient sobre un cassó d'aigua bullint i seguiu batent a mesura que la barreja comença a espessir.
Afegir la mantega, trosset a trosset, batent fins que es fongui i la barreja tingui una consistència cremosa.
Afegir el suc de maracujà i el suc de llimona i seguir batent fins que s'espesseixi.


Deixeu-ho refredar. (Si no s'usa immediatament, col·loqueu la quallada en una gerra amb tapa i poseu-la a la nevera, on es guardarà per un màxim de set dies.)


Quan els pastissos i la quallada estiguin freds, bateu la nata fins que estigui suau i encoixinada.


El pastís que tingui la part superior menys maco visualment serà la part inferior; posar un plat per posar-hi el pastís sobre un dels pastissos i doni la volta perquè quedi amb el costat de la merenga a sota.


Escampar amb la quallada i després cobrir amb la nata.


Utilitzeu una espàtula ampla per ajudar-lo a col·locar el pastis superior a la seva posició, amb el costat de la merenga cap amunt.


Escampar-hi sucre glacé.


Per a 8 persones


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es