Passa al contingut principal

COGOMBRES EN VINAGRE


Avui he fet uns cogombres en vinagre seguint una recepta de Stephanie Alexander, que crec que seran deliciosos.... N'he provat una mica i és dolç, agre i una mica picant.... Ara esperaré un parell mes de dies per provar-los!

Ingredients
500 g de cogombres tendres acabats de collir, sense pelar
1 ceba (uns 200 g) tallada molt fina
1 1/2 cullerades de sal de cuina
1/4 tassa (60 ml) d'aigua calenta

Líquid de conserva
1 tassa (250 ml) de vinagre de sidra de poma o de vi blanc
1 tassa (220 g) de sucre blanc
2 culleradetes de grans de mostassa
1 culleradeta d'anet o estragó picat
1/4 culleradeta de cúrcuma mòlta
1/4 culleradeta de flocs de bitxo (o menys si no us agrada el picant)

Mètode
Tallar els cogombres a rodanxes molt fines en un robot de cuina utilitzant l'accessori per tallar a rodanxes o amb una mandolina. Barregeu el cogombre i la ceba en un bol. Dissoldre la sal en aigua calenta en un cassó d'acer inoxidable a foc mitjà, remenant amb una cullera de fusta fins que es dissolgui del tot, i abocar-ho sobre la barreja de cogombre. Barrejar bé i deixar reposar durant 3 hores. Esbandir el cassó.


Abocar el cogombre i la ceba en un colador col·locat sobre un recipient. Pressioneu amb el dors d'una cullera metàl·lica gran per extreure'n tot el líquid possible.
Per preparar el líquid de conserva, barrejar tots els ingredients al cassó esbandit. Portar a ebullició a foc mitjà, remenant fins que el sucre s'hagi dissolt. 


Abocar el cogombre i la ceba al líquid i remenar perquè quedi tot ben barrejat.


Coure a foc lent durant 2-3 minuts, remenant una o dues vegades. 


Retirar del foc i deixar refredar al cassó.


A continuació, abocar amb una cullera o cullerot en pots esterilitzats, assegurant-se que la barreja de cogombre quedi coberta pel líquid d'adobat. 


Segellar, etiquetar i datar els pots (guardar els pots sense obrir en un lloc fresc i fosc fins a un any. Un cop oberts, deseu-los al frigorífic).


Per 2 pots de 250 ml cadascun.

Nota:
Per esterilitzar els pots, segueix els consells següents:


CONSELLS DE SEGURETAT
Assegureu-vos de seguir aquests importants consells de seguretat quan esterilitzeu els vostres pots de vidre al microones:
1. Assegureu-vos sempre que els pots estan nets abans d'esterilitzar-los.
2. Mai metes metall al microones. És molt perillós i podria cremar l'aparell. Per tant, assegura't de treure totes les tapes dels teus pots abans de ficar-los al microones. Les tapes es poden esterilitzar en aigua bullent durant 3 minuts.
3. Els pots kilner amb tapa de clip no són adequats per esterilitzar al microones, ja que tenen una junta de goma.
4. Aneu amb compte en treure els pots del microones. Utilitza sempre guants de cuina.
5. Prepara una zona neta per guardar els pots quan surtin del forn. Si poses pots de vidre calents sobre una superfície freda, podrien trencar-se, mentre que altres superfícies podrien socarrimar-se amb els pots calents. Utilitza una taula de tallar de fusta o draps de cuina nets.

COM ESTERILITZAR ELS POTS AL MICROONES
1. Retira les tapes i renta bé els pots i les tapes amb aigua sabonosa calenta. És important eliminar tots els gèrmens abans del procés d'esterilització. Assegureu-vos d'esbandir bé els pots i les tapes per eliminar les restes de sabó. Esterilitza les tapes en aigua bullint durant 3 minuts, no al microones.
2. Introdueix els pots humits al microones. La quantitat de pots que pots esterilitzar alhora depèn de la mida del teu microones, normalment entre 2 i 4 pots alhora.
3. Escalfa els pots a màxima potència entre 45 i 60 segons.
4. Retireu amb cura els pots esterilitzats del microones utilitzant els guants de cuina. 
5. Col·loca'ls cap per avall sobre la superfície preparada i deixa que es refredin una mica.
6. Pots deixar-los fins una hora abans d'emplenar-los amb la conserva que hagis triat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es