Passa al contingut principal

COQUETES (PANCAKES) DE PÈSOLS AMB PANCETA CRUIXENT I SALSA DE XILE DOLÇ

 

Una recepta deliciosa i fàcil de preparar. Queda fantàstica servida en plats individuals o d'acompanyament, amb la crema agra i la salsa de Xile servides en bols separats. Al final d'aquesta recepta he posat dues receptes per fer la vostra pròpia salsa de Xile, però és igualment bona quan se serveix amb una bona melmelada de Xile dolça comprada. Realment deliciós!

Ingredients  
1 tassa (160 g) de pèsols frescos sense beina o (120 g) de pèsols congelats
3 ous
250 g de ricotta fresca, escorreguda
½ tassa (35 g) de farina normal
1 cullerada d'oli d'oliva i més per fregir
4 cebes tendres, finament picades
8 talls de pancetta o bacó

Per servir
Salsa de Xile dolç (veure més avall)
Nata agra
circells de pèsols o branquetes de créixens

Instruccions
Poseu a bullir aigua en una olla mitjana, saleu l'aigua i escaldeu els pèsols durant 5 minuts si són frescos, o 2 minuts si són congelats. Escórrer i refrescar amb aigua freda.
Poseu els ous, la ricotta, la farina i l'oli en un robot de cuina. Condimentar amb sal marina i pebre negre acabat de moldre i processar fins obtenir una massa homogènia. Passar a un bol gran i incorporar els pèsols i la ceba tendra (afegir una mica d'aigua freda si la massa és massa espessa, ha de tenir la consistència de la massa d'una coca (pancake)).


Deixeu-ho reposar 30 minuts.
Mentrestant, pre-escalfar el grill a temperatura alta. Poseu la panceta en una safata de forn i rostir fins que estigui cruixent i daurada. Escórrer sobre paper absorbent i mantenir calent.

Escalfeu una mica d'oli en una paella antiadherent a foc mitjà-alt. Afegir una cullerada generosa de massa a la paella, per tandes, i cuinar durant 1-2 minuts fins que es daurin per sota, després fer la volta i cuinar durant 1-2 minuts més.


Mantenir-les calentes i repetir amb la resta de la massa.


Posar les coques i la cansalada en capes en un plat i servir amb salsa de Xile dolç, nata agra i circells de pèsols.


Per a 4 persones

Sopar amb amics

Coquetes de pèsols amb cansalada cruixent i salsa de bitxo dolç i amanida de pollastre al safrà i herbes

Per preparar la salsa de Xile dolç
Poseu 10 bitxos vermells llargs picats, 2 tasses (500 ml) de vinagre d'arròs, 1 1/2 tasses (330 g) de sucre glas, 4 dents d'all picades i 1 cullerada de sal marina en una batedora i bateu-ho fins a obtenir-ne una pasta.
Passar a una olla a foc fort, portar a ebullició i coure durant 5 minuts.
Abaixar el foc i coure a foc lent durant 20-25 minuts fins que s'espesseixi.
Guardar en un pot esterilitzat o en un recipient hermètic a la nevera fins a 1 mes.


Rendeix 2 tasses.

Melmelada de Tomàquet i Bitxo - Thermomix

Vieires a la planxa amb melmelada de tomàquet i bitxo i amanida asiàtica

Ingredients
500 g de tomàquets pruna tallats a quarts
20 g d'arrel de gingebre fresc, pelat i tallat a rodanxes rodones (2 mm)
20 g d'oli d'oliva
40 g de bitxos vermells frescos, sense llavors i tallats a trossos (2 cm) o 25 g de bitxo de pot
5 grans d'all
50 g de vinagre de vi blanc
100 g de sucre
1 culleradeta de sal marina fina
2 cullerades de suc de llima o llimona

Preparació
Poseu els tomàquets, el gingebre, l'oli, els bitxos i l'all al got i trossejar 10 segons a velocitat 7.
Afegir el vinagre, el suc de llima, el sucre i la sal i, amb la cistella en lloc del got mesurador, cuinar 30 min/Varoma/velocitat 3. Cap al final d'aquest temps, preescalfar el forn a 160 ° C i introduir els pots i les tapes al forn per esterilitzar-los durant uns 10 minuts.
Retireu la cistella de cocció a foc lent i introduïu-hi el got mesurador; a continuació, tritureu 1 min/velocitat 5-9, augmentant la velocitat gradualment.
Passar a pots de vidre calents amb tapes de rosca (veure consell) deixant uns 5 mm d'espai a la part superior. Assegureu-vos que les vores dels pots estiguin nets i tanqueu-les immediatament.

Consells
En omplir el pot, assegureu-vos que tant el pot com la melmelada estiguin calentes per evitar que s'esquerdin.

Com a alternativa, rentar bé els pots i les tapes amb aigua calenta i sabó. Aclariu-los abocant-los aigua bullint per sobre. Prepareu-los per al farciment, si cal, col·locant-los sobre un drap de cuina net en una safata de forn i escalfeu-los a 100ºC fins que els necessiti.

Servir amb una taula de formatges, embotits o fins i tot afegir a salses per donar-li un toc picant extra.

Calamars amb sal de llima i bitxo i melmelada de tomàquet i bitxo

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es