Passa al contingut principal

QUICHE DE MONIATO AMB PERNIL SERRÀ - TM I MÈTODE TRADICIONAL

 

És la primera vegada que faig aquesta quiche, i he de dir que va quedar deliciosa. És una recepta perfecta per a les persones que no poden menjar gluten, ja que no porta farina gràcies a la base de moniato. També és bona a temperatura ambient, i és molt senzilla de fer, sobretot si tens una mandolina. També es pot adaptar com a plat vegetarià ometent el pernil serrà i afegint-hi un altre formatge ratllat al seu lloc.

Ingredients
2 moniatos (aprox. 400 g), sense pelar
2 mica de pebre vermell dolç
2 mica de sal
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
2 alls
1 ceba (aprox. 150 g), tallada per la meitat
200 g de formatge feta danès esmicolat *
60 g de fulles fresques d'espinacs baby
5 ous
60 g de nata líquida (per muntar)
1 - 2 mica de pebre negre mòlt
100 g de pernil serrà tallat a rodanxes fines

*El formatge feta danès es mes cremós i no tant salat, pero si no en trobeu, podeu fer servir el formatge feta normal

Preparació
Pre-escalfar el forn a 200°C.
Amb una mandolina, una talladora en V o un ganivet ben esmolat, tallar els moniatos longitudinalment a rodanxes d'1 mm de gruix. Col·loqueu les rodanxes en un bol, empolvoreu-les amb pebre vermell i sal i ruixeu-les amb oli. Amb les mans, cobrir amb cura les rodanxes de moniato amb l'oli. Col·locar 3-4 capes de moniato al fons i als laterals d'una safata per quiche (24 cm), deixant 1,5 cm per sobre de la vorera de la safata, ja que les patates encongiran lleugerament durant la cocció.


Enfornar durant 20 minuts (200 ° C) o fins que el moniato estigui tou i tendre.


Mentrestant, seguir amb la recepta.

Thermomix
Introduir l'all i la ceba al bol i picar 3 seg/velocitat 5. Amb l'espàtula, abaixeu els ingredients cap al fons del got. i cuinar 3 min/100°C/velocitat 1.
Afegiu el formatge feta, els espinacs, els ous, la nata i el pebre, i trossegeu-lo 10 seg/velocitat 5.

Mètode tradicional
Piqueu la ceba i l'all finament i afegiu-los a una paella antiadherent amb una mica d'oli. Cuinar a foc mig-alt durant uns 4 minuts, o fins que la ceba estigui tendra però no daurada.
Poseu el formatge feta, els espinacs, els ous, la nata i el pebre al bol d'un robot de cuina i afegiu-hi la barreja de ceba. Processar fins que tots els ingredients quedin lleugerament picats (uns 15 segons) i ben barrejats.

Reduir la temperatura del forn a 180 ºC. Amb compte, pugeu la vora de la base de moniato si ha caigut cap a dins. Abocar la barreja d'ou a la base de moniato.


Afegir el pernil serrà per sobre.


Enfornar durant 30 minuts (180 ° C) o fins que la quiche estigui quallada i ferma al tacte. Deixar refredar 10 minuts abans de tallar-la a rodanxes i servir calenta amb una amanida (veure més avall).


Per a 6 persones

Trucs i consells
Serveix la quiche coronada amb branquetes de julivert fresc i acompanyada d'una amanida de rúcula i alvocat. Amaniu l'amanida amb una mica de suc de llimona i oli d'oliva verge extra, i assaoneu-ho amb sal i pebre negre mòlt.


Aquí la vaig servir amb una mica de rúcula amb un pessic de sal i pebre, oli d'oliva i glacejat balsàmic amb tòfona, i uns pastissets de salmó amb maionesa de romesco.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es