Passa al contingut principal

PA DE SEGÓ DE CIVADA

 

Aquest pa té un sabor increïblement bo i es pot servir amb tot tipus d'ingredients. A mi m'encanta amb rodanxes de pebrot, albergínia i ceba escalivats i cobert amb anxoves o tàperes. De totes maneres, se li pot posar el que es vulgui. L'unic que es te que tenir en compte, es que es un pa molt humit, i no va be per fer torrades. Jo si el vull una mica tebi el poso a sota del grill uns minuts. 

INGREDIENTS
8 cullerades de segó de civada
4 cullerades de segó de blat
2 sobres de 7 g de llevat sec
6 cullerades de formatge fresc
3 ous
1/2 tassa de llet
2 cullerades de llavors de chía
2 cullerades de farina de llinosa
1/2 culleradeta de pebre i sal
2 cullerades d'all picat
10 cm de cúrcuma fresca, ratllada (opcional)
1/4 de tassa de julivert fresc, coriandre, ceba tendra i tomàquets secs, finament picats (o qualsevol herba o verdura que li agradi)
oli d'oliva per greixar


MÈTODE:
Preescalfar el forn a 180C.
En un bol gran, barrejar la civada i el segó de blat, el llevat i la llet.
Separar els rovells de les clares de 2 dels ous.
Afegiu-hi els rovells, l'ou sencer i el formatge i barregeu-ho bé.


Afegiu-hi la resta dels ingredients, excepte les clares.


Barrejar bé.


Bateu les clares a punt de neu.


Incorpora-les a la barreja de pa.


Aboqueu la barreja en un motlle de 20 x 10 cm, prèviament greixat amb una mica d'oli i amb el fons folrat amb paper de forn.


Coure al forn durant uns 45 minuts. Comprovar amb una broqueta si està cuit. La broqueta ha de sortir neta en introduir-la al centre. Deixar refredar una estona al motlle. (Les tires de tomàquet sec es van cremar, així que no ho tornaré a fer 😒).


Passar a una reixeta i deixar refredar totalment o servir temperat si es prefereix.


Aquesta vegada no el vaig decorar amb tires de tomàquet semi sec, però només treure'l del forn, el vaig ruixar amb una mica de dukkha de mostassa i comí que tenia al rebost. Va funcionar molt bé.


Aquí servit amb hummus i olives Kalamata a rodanxes. Nyam!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ÀNEC AMB PERES

Aquesta recepta és molt tradicional en algunes parts de Catalunya, especialment a Osona. Es pot trobar a molts restaurants que serveixen menjar tradicional català. L'últim cop que el vaig menjar va ser en un restaurant de Vic, i la veritat és que no em va impressionar gaire. Suposo que ho vaig comparar amb el que cuinava la meva mare, que era molt millor. Jo mateixa havia cuinat la seva recepta fa molt de temps, i estava deliciosa. Vaig haver de trucar a la meva mare de més de 90 anys a Catalunya per demanar-li la recepta, perquè havia oblidat alguns dels ingredients i part de les instruccions. També volia assegurar-me que la nostra recepta familiar es mantingués viva. El resultat va ser senzillament sorprenent. Realment reconfortant per a una nit molt freda d'hivern. Ingredients 1 ànec gran 50 ml de xerès sec oli d'oliva greix de porc o d'ànec 1 poma 6 peres Beurre Bosc o similars 1 llimona Brou el coll de l'ànec 1 xirivia 1 nap 1 porro 1 pastanaga 1 branca d'a

CEBA GRATINADA

  M'encanta aquesta recepta. He de contenir-me per no menjar-ne més del necessari. Combina molt bé com a acompanyament de carn o pollastre. Quan la provis, voldràs fer-la més d'una vegada. 😍😋💚 Ingredients 4 cebes vermelles mitjanes, pelades i tallades a quarts oli d'oliva sal marina i pebre negre acabat de moldre 8 branquetes de farigola fresca, només les fulles 2 alls pelades i tallades a làmines una copeta de vi blanc 4 cullerades de crème fraîche 50g de formatge gruyère ratllat 5 g de formatge parmesà ratllat Preparació Pree-scalfar el forn a 200°C. Separar els trossos de ceba per obtenir petits pètals. Posar-los en una safata de forn. Ruixar-ho amb un parell de rajolins d'oli d'oliva i un pessic de sal i pebre, i afegir-hi la farigola i l'all. Barrejar bé i afegir-hi el vi blanc. Cobrir amb una capa doble de paper d'alumini, embolicar bé i ficar al forn pre-escalfat. Enfornar durant 45 minuts, després treure la safata del forn, treure el paper d'a

ALBÓNDIGAS DE PAVO Y CALABACÍN

Esta receta es fabulosa. Normalmente la hago con la Ensalada de espinacas, dátiles y almendras . Es una combinación de sabores increíble. ¡Me encanta! Spring onion - cebolletas INGREDIENTES 500 g de carne picada de pavo 1 calabacín grande, rayado 40 g de cebolleta, cortada en rodajas finas 1 huevo 2 cucharadas de menta, cortada pequeña 2 cucharadas de cilantro, cortado pequeño 2 dientes de ajo, triturados 1 cucharadita de comino molido 1 cucharadita de sal 1/2 cucharadita de pimienta negra molida 1/4 cucharadita de pimienta de cayena ( o menos si no os gusta picante ) aceite de oliva Crema agria y salsa de sumac 100 g de crema agria 150 gr de yogur griego 1 cucharadita de ralladura de cáscara de limón 1 cucharada de zumo de limón 1 diente de ajo, triturado 1 1/2 cucharadas de aceite de oliva 1/2 cucharadita de sal 1/2 cucharadita de pimienta negra 1 cucharada de sumac MÉTODO: Para hacer la salsa, coloque todos los ingredientes en un pequeño cuenco.  Mezclar bien y dejar aparte o refrig