Passa al contingut principal

ARROS DE COCO AMB CRUIXENT DE GINGEBRE, BITXO I CACAUETS


Aquest arròs es un dels nostres arrossos predilectes per acompanyar tot tipus de plats, pero especialment plats de cuina asiàtica. Es molt fàcil de fer i surt molt bo quan s'hi afegeix el cruixent per sobre. No tingueu por, no es gens picant!

Ingredients
2 tasses d'arròs gessamí
1 llauna (400 ml) de llet de coco
1 + ½ tassa d'aigua
1 culleradeta de sal (o al gust)

Cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
1 ½ cullerada d'oli d'oliva
5 cm tros de gingebre, pelat i tallat en juliana (40 g)
3 grans d'all, a rodanxes fines
2 bitxos vermells, tallats en juliana
30 g cilantro, tallat a trossos de 3 cm
25 g cacauets salats i torrats, tallats gruixuts
1 cullerada llavors de sèsam
1 llima, tallada en 6 trossos, per servir
sal

Mètode
En una olla de mida mitjana o en un bol, esbandiu l'arròs gessamí amb diversos canvis d'aigua freda fins que l'aigua surti clara. Escorreu l'excés d'aigua en un colador gran de malla fina i torneu a posar l'arròs a l'olla.
Afegiu-hi la llet de coco, l'aigua i la sal.
Porteu la barreja a ebullició a foc fort. Quan comenci a bullir, abaixem el foc a la temperatura mes baixa que tenim i el deixem coure tapat durant 20 minuts. Destapeu i continueu cuinant durant 5 minuts mes.
Remenar l'arròs i trenca els grumolls grans suaument amb una forquilla i servir amb la barreja cruixent per sobre.

Mentre es cou l'arròs, poseu l'oli en una paella mitjana i poseu-ho a foc mitjà-alt. Un cop calent, afegiu-hi el gingebre, l'all i els bitxos i fregiu-los durant 3-4 minuts, remenant sovint, fins que tot just comenci a daurar-se. 


Afegiu el cilantro, els cacauets, les llavors de sèsam i una polsim generós de sal i continueu fregint durant 1-2 minuts, fins que estigui tot daurat. 


Aboqueu-ho sobre un plat amb paper de cuina.


Poseu l'arros l'arròs en un bol o en plats individuals i aboqueu la barreja per sobre amb una cullera i serviu, amb els trossos de llima al costat.


Aquí amb pollastre, verdures asiatiques al vapor i gambes.

Per a 4 persones


Aquí servit amb pollastre amb herba de llimona i verdures asiàtiques al vapor.


Aquí servit per acompanyar peix sencer fregit al estil de Xangai.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es