Passa al contingut principal

PASTIS DE BLAT DE MORO AMB AMANIDA DE REMOLATXA I POMA


Aquesta és una recepta fantàstica del llibre de cuina Nopi de Ottolenghi-Scully. Nopi és un restaurant a Londres. El pastis de blat de moro, combinat amb l'amanida cruixent de remolatxa i poma es per llepar-s'hi els dit. Una recepta de cap de setmana doncs hi han molts passos a fer.

INGREDIENTS
5 panotxes de blat de moro mitjans, closques eliminades o 500 g de grans de blat de moro
3 escalunyes petites, finament tallades en daus
3 grans d'all, finament picats
1 culleradeta de llavors de fonoll, torrades i lleugerament picades
1 culleradeta de comí mòlt, lleugerament torrat
1 culleradeta de llavors d'api
15g de fulles de julivert, picades
1 culleradeta de llevat
80 g de mantega sense sal, fosa
20g de mantega extra, per greixar motlles
2 ous grans, rovells i clares separades
2 cullerades de farina
60 g de formatge feta, dividit en 6 trossos
sal marina gruixuda i pebre negre


Amanida de remolatxa i poma
120 g de iogurt grec
2 culleradetes de vinagre de Xerès Valdespino (o un altre bon vinagre de Xerès)
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
2 cullerades de suc de llimona
1/2 culleradeta de llavors de fonoll, torrades i lleugerament picades
1/2 culleradeta de llavors d'api
15g de julivert, picat
2 remolatxes crues mitjanes, pelades i en juliana
1 poma Granny Smith, pelada, sense cor i en juliana
(Mantingui la poma tapada amb aigua amb una mica de suc de llimona per evitar la decoloració, si es va preparar amb anticipació).


Per servir
1/2 culleradeta extra de llavors de fonoll torrades, per adornar
fulles petites d'alfàbrega

MÈTODE:
Pre-escalfar el forn a 200 ° C.
Greixar molt bé els 6 motlles amb mantega i cobrir amb trossos de pergamí per coure, prou grans perquè els costats s'aixequin un parell de centímetres per sobre de la safata del panet.


Poseu tots els ingredients per l'amanida, a part de la remolatxa i la poma, en un bol mitjà. Barregi bé i reservi fins que estigui llest per servir.


Poseu cada panotxa perpendicularment en una taula de tallar i utilitzeu un ganivet gran i afilat per tallar els grans: ha de tenir al voltant de 500 g.


Rebutgi la panotxa i transfereixi els grans a un robot de cuina, juntament amb les escalunyes i l'all. 


Premi durant 3-4 segons, fins que la barreja es processi una mica però que no s'hagi convertit en un puré mullat.


Afegiu les llavors de fonoll, el comí, les llavors d'api, el julivert, el llevat, la mantega i els rovells d'ou, juntament amb 1 1/2 culleradetes de sal i una molt bona mòlta de pebre negre.
Prémer una mica més, per combinar - alguns dels grans de blat de moro encara estaran complets - després transferir a un bol mitjà. Barregi la farina amb la mà i deixeu a un costat.


Posi les clares d'ou en un recipient mitjà a part i batre per formar pics ferms. 


Incorporar un terç de les clares suaument a la barreja de blat de moro - no desitja treballar-lo en excés - i després, un cop que s'ha incorporat, continueu amb el següent terç i després el següent.


Quan estigui completament incorporat, divideixi la barreja entre els motlles i després inseriu un tros de formatge feta en cada un.


Empenyeu fins a la meitat de la barreja de blat de moro: els pastissos s'inflaran al voltant del formatge quan es cuinin.


Coure al forn durant 25-30 minuts, fins que els pastissos hagin pujat i estiguin daurats i esponjosos: la barreja encara estarà una mica mullada en aquest punt.
Traieu del forn i deixi de banda durant 10 minuts abans de treure-la de la safata.


Talleu la remolatxa i la poma en julienne.


Afegiu la remolatxa i la poma al amaniment d'amanida just abans de servir i barregi suaument.


Serveixi les tortes calentes juntament amb l'amanida, empolvorades amb el fonoll restant i les fulles d'alfàbrega.


Aquí está servida amb pollastre marinat a les herbes. Per veure la recepta cliqueu aquí.

Per a 6 persones

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es