Passa al contingut principal

TARTA DE PERAS CON MASCARPONE







Esta receta italiana del libro de cocina " The Food of Italy " es fácil de cocinar y es simplemente deliciosa. Teníamos amigos para cenar y la hice la noche anterior. Sólo asegúrate de servirla a temperatura ambiente. Volverás a hacerla una y otra vez.



INGREDIENTES



Tarta

150 g de harina común

60 g de azúcar en polvo

1 cucharadita de cáscara de limón rallada

60 g de mantequilla sin sal, refrigerada y cortada en dados pequeños

1 yema de huevo



Crema de Mascarpone

125 g de mascarpone

60 g de azúcar en polvo

1 huevo

1/4 cucharadita de extracto de vainilla

1 cucharada de harina común

2-3 cucharadas de leche, según sea necesario



4 peras maduras (si es posible me gusta usar las peras bosc, ¡pero esta vez no pude encontrarlas!)

zumo de 1/2 limón

45 g de avellanas tostadas, picadas en trozos grandes

1 1/2 cucharada de azúcar en polvo

1 cucharada de mermelada de albaricoque

1 cucharadita de licor de pera u otro licor con sabor a fruta (Cointreau)







MÉTODO:

Para hacer la masa, mezclar la harina, el azúcar, la ralladura de limón y una pizca de sal en un recipiente. Frote la mantequilla, luego agregue la yema de huevo y 2-3 cucharaditas de agua fría y mezcle hasta que la masa se junte en un montón blando. Transfiera a una superficie ligeramente enharinada y amase hasta que quede suave, añadiendo más harina si es necesario. Enfríe en una bolsa de plástico durante 30 minutos. (¡Se me olvidó tomar fotos!)



Precalentar el horno a 190 C y engrasar un molde de 23 cm de fondo suelto. Espolvorear ligeramente la superficie de trabajo con harina y extender la masa hasta que sea lo suficientemente grande para que quepa en el molde. Forrar bien el molde, recortando los bordes de la masa con un cuchillo. Cubrir la masa con papel de horno y rellenarla con pesos para pasteles o arroz crudo o judías. Hornee a ciegas durante 15 minutos y luego deje enfriar. Reducir el horno a 170°C.







Para hacer la crema de mascarpone, mezcle el mascarpone, el azúcar, el huevo, el extracto de vainilla y la harina hasta que esté cremoso (también puede usar un robot de cocina). Añadir un poco de leche si es necesario para que la crema sea untable. 







Coloque la crema de mascarpone en la cáscara de la masa y alise la superficie.

Pelar, partir por la mitad y deshuesar las peras, frotando las superficies cortadas con zumo de limón mientras prepara cada una de ellas. 







Coloque las mitades de la pera encima de la tarta en forma en forma de radios de rueda, con la base ancha de cada mitad de pera hacia el exterior. Es posible que tenga que recortar las dos últimas para que queden bien ajustadas. 










Colocar un trozo redondo de pera en el centro. Esparcir las avellanas sobre las peras y espolvorear con el azúcar por encima. Hornee por 45 minutos, o hasta que estén doradas y cocidas y las peras estén blandas.














Calentar la mermelada de albaricoque y el licor en un cazo pequeño con 2 cucharadas de agua. Cocine a fuego lento, revolviendo, durante 3-4 minutos hasta que la mermelada se haya derretido. 














Colar y pintar las peras. Sirva la tarta caliente o a temperatura ambiente.












Para 6 personas








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASTA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

A més de l'opció òbvia d'utilitzar la pasta de tomàquet per preparar una recepta que requereix molt tomàquet, com una salsa o una sopa, també pot utilitzar pasta de tomàquet per realçar el sabor d'altres receptes. Si es vol, es pot substituir la salsa de tomàquet per pasta de tomàquet. Si teniu un pot de pasta de tomàquet al rebost, esteu de sort: és el millor substitut de la salsa de tomàquet. Tot el que necessiteu és la pasta de tomàquet i aigua. Barregeu 1 part de pasta de tomàquet i 1 part d'aigua fins que s'integrin bé. Després, assaoneu la seva "salsa" al gust. Ingredients 1500 g de tomàquets, molt madurs i tallats a quarts 1 fulla de llorer seca 1 cullerada d'orenga seca 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre blanc oli d'oliva, per cobrir Preparació Thermomix 1. Poseu 750 g de tomàquets en el bol i piqueu-los 4 seg/velocitat 5. 2. Afegir els 750 g de tomàquets restants i picar 4 seg/vel 5. 3. Afegir el llorer, l'orenga, la sal i el

MELMELADA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

  Quan era molt joveneta, cada estiu fèiem  una visita als cosins del meu pare a la provincia de Lleida, on fèiem  varies parades començant  per Tàrrega , Anglesola i Bell-lloc. Es en aquest últim  poble on vaig provar la melmelada de tomàquet  per primer cop, i encara recordo lo bona que era. Aquesta es la primera vegada que la faig, i realment ha sortit boníssima . Es molt bona com a part d'una taula de formatges, o tant sols a sobre d'una torrada per esmorzar. Me la puc menjar a cullerades!!! Ingredients 750 g de tomàquet a quarts 1 cullerada de suc de llimona 500 g de sucre 1 rajolí de vainilla líquida (optional) Preparació Thermomix 1. Poseu al got els tomàquets i el suc de llimona. Trossegeu 4 seg/vel 4. 2. Afegiu-hi el sucre i la vainilla (si en feu servir). Posar el recipient Varoma destapat en la seva posició en lloc del got i programeu 45 min/100°C/vel 3. 3. Abocar la melmelada en un pot ben rentat i utilitzi a la seva conveniència. Mètode Tradicional 1. Tallem els to

SALSA BÀSICA DE TOMÀQUET - THERMOMIX I MÈTODE TRADICIONAL

Aquesta salsa es pot fer servir com la salsa de pot que ja esta fregida i per tant és molt pràctica de tenir a mà per cuinar qualsevol tipus de salsa per a pasta que requereixi tomàquet o qualsevol altra salsa per acompanyar plats de carn i peix. Ingredients 1200 g de tomàquets, tallats a trossos 110 g d'oli d'oliva verge extra 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sucre 1 ½ - 2 ½ culleradeta de sal Preparació Thermomix 1. Posar al bol els tomàquets i tritureu-los 15 seg/vel 5.  2. Afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i sofregir 30 min/Varoma/vel 2. 3. En aquesta fase podeu congelar la salsa per a un ús posterior o podeu utilitzar-la de seguida. Abocar en una sopera i utilitzar immediatament o refrigerar en un recipient hermètic. Mètode tradicional 1. Posar els tomàquets en un robot de cuina o licuadora i tritureu-los 15 seg.  2. Abocar en una cassola gran i afegiu-hi l'oli d'oliva, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc lent. Cuinar, remenant, fins que el sucre es